
Kycklingsatayspett med jordnötssås
500g kycklingfile
1 1/2 dl kokosmjölk
1/2 tsk salt
1/2 msk gurkmeja
Sås
1 msk röd currypasta (stark el mild)
2 dl kokosmjölk
2 msk jornötssmör
citron
2 msk socker
1/4 tsk salt
Blanda kycklingen med de andra ingredienserna och låt stå i 30 min. Stek kycklingen och trä sedan upp på spett (frivilligt). Hetta upp olja i pannan och lägg ner currypastan. Häll i kokosmjölken och koka upp. Lägg i jordnötssmör, socker och salt. Pressa i lite citron (inte för mycket).
Servera med ris och sallad.
Den här rätten tycker vi är supergod, var försiktig med currypastan bara så den inte blir för starkt. Om du tycker att receptet är rörigt (det gör jag) så fråga bara, jag hittade det på någon receptsida på internet och det var troligen en thailändsk kvinna som skrivit ner det och det tog ett tag för mig att greppa. Lycka till och smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar